LIVE WARSZTATY ON-LINE
Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie
Zaoszczędź czas, który będziesz mogła przeznaczyć dla siebie i najbliższych, i naucz się przygotowywać proste, pyszne i zdrowe dania kuchni śródziemnomorskiej.
Weź udział w bezpłatnych warsztatach, na których przygotujemy:
Romantyczną Kolację – Andaluzyjskie Tapas cz.2
w roli głównej:
Pieczony camembert * Chutney z czerwonej cebuli * Pieczywo czosnkowe * Andaluzyjska surówka * Muhammara – dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich.
LIVE WARSZTATY ON-LINE
Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie
09 Luty 2025r.
Niedziela godz. 14:00
Odkryj coś więcej niż tylko przepisy! Uczestnicząc w warsztatach gotowania on-line, nie tylko nauczysz się przygotowywać pyszne dania, ale także zdobędziesz fachową wiedzę na temat zasad gotowania i odżywiania w praktyce. Zamiast po prostu trzymać się kolejnego przepisu, zdobędziesz umiejętności i wiedzę, które pozwolą Ci gotować w nowy, kreatywny sposób, z łatwością i pewnością siebie!
Dzięki warsztatom prowadzonym przez doświadczonego dietetyka i kucharza, sama staniesz się ekspertem kulinarnym i aktywnie zadbasz o swoje zdrowie, wygląd i dobre samopoczucie!
Poznaj sekrety tworzenia wspaniałych dań śródziemnomorskich, które zachwycą Ciebie, Twoją rodzinę i znajomych!
Przygotuj Romantyczną Kolację - Andaluzyjskie Tapas cz.2
TAPAS to małe przekąski, znane w całej Hiszpanii, ale ich historia ma swoje korzenie w Andaluzji, skąd wyruszyły na podbój całego kraju. Na początku były to tylko mini porcje szynki lub sera, którymi przykrywano szklankę z napojem, aby nie dostały się do nich kurz czy muchy. Dzisiaj hiszpańskie przekąski to kulinarny hit, a najbardziej popularne tapas znajdują się właśnie w Andaluzji, gdzie serwowane są w każdym barze.
PIECZONY CAMEMBERT
z rozmarynem i czosnkiem
PIECZONY CAMEMBERT z rozmarynem i czosnkiem to idealne danie na każdą okazję! Gotowe w 20 minut i bardzo proste w przygotowaniu a kremowy roztopiony ser to jedna z największych przyjemności dla podniebienia. Pieczywo do maczania i uczta gotowa.
Jego rozgrzewająca, gęsta konsystencja i pyszny, niepowtarzalny smak sprawiają, że jest to idealna propozycja na Romantyczną Kolację. Na warsztatach poznasz kilka szczegółów, dzięki którym danie to, wyjdzie Ci idealnie.
CHUTNEY
z czerwonej cebuli
CHUTNEY z czerwonej cebuli to gęsty sos z duszonej w occie balsamicznym i winnym z dodatkiem cukru cebuli, aż stanie się skarmelizowana i słodka. Klasyczne chutney wywodzi się z kuchni indyjskiej a to, co wyróżnia te z czerwonej cebuli od innych dodatków, to jego wyjątkowa słodycz przełamana delikatną ostrością. Najważniejsze dla smaku jest długie i powolne duszenie. Naucz się przygotowywać niecodzienny w smaku chutney z czerwonej cebuli.
Można go serwować na wiele sposobów – do potraw z grilla, bardzo dobrze sprawdzi się także jako dodatek do tostów czy opiekanych kanapek. Wspaniale podkreśla smak grillowanego czy pieczonego sera sera ale sprawdzi się również jako dodatek do mięsa.
PIECZYWO CZOSNKOWE
z serem
PIECZYWO CZOSNKOWE z serami to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!
PIPIRANA
andaluzyjska surówka
PIPIRANA andaluzyjska surówka to bardzo znane andaluzyjskie danie, który jest szybkie i łatwe w przygotowaniu a smakuje każdemu. Krewetki serwowane z pieczonymi ziemniaczkami polanymi czosnkowym sosem aioli. Możesz użyć świeżych lub mrożonych krewetek i przygotować je na hiszpański sposób z czosnkiem i papryczką chili – Gambas con pimento. Danie to można podawać w małych porcjach jako przystawkę – tapa lub w większej porcji jako danie główne na lunch lub obiad.
MUHAMMARA
dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich
MUHAMMARA dip z pieczonej papryki i orzechów to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!
Jak się łączymy?
KROK 1 Wpisz imię i adres e-mail do formularza poniżej;
KROK 2 Przygotuj produkty spożywcze z LISTY, którą otrzymasz na podany adres e-mail.
KROK 3 Możesz napisać do mnie na MESSENGER „Chcę dołączyć do czatu WARSZTATY JNPiZ”, tam odpowiadam na wszystkie dodatkowe pytania.
Na 5 min. przed spotkaniem otrzymasz e-mail z LINKIEM przez który połączysz się na warsztaty.
Warsztaty potrwają około 60-90 min.