9
lut.

JNPiZ Jem Naturalnie Pysznie i Zdrowo

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

Zaoszczędź czas, który będziesz mogła przeznaczyć dla siebie i najbliższych, i naucz się przygotowywać proste, pyszne i zdrowe dania kuchni śródziemnomorskiej.

Weź udział w bezpłatnych warsztatach, na których przygotujemy:

Romantyczną Kolację – Andaluzyjskie Tapas cz.2

w roli głównej:

Pieczony camembert * Chutney z czerwonej cebuli * Pieczywo czosnkowe * Andaluzyjska surówka * Muhammara – dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

09 Luty 2025r.

Niedziela godz. 14:00

Odkryj coś więcej niż tylko przepisy! Uczestnicząc w warsztatach gotowania on-line, nie tylko nauczysz się przygotowywać pyszne dania, ale także zdobędziesz fachową wiedzę na temat zasad gotowania i odżywiania w praktyce. Zamiast po prostu trzymać się kolejnego przepisu, zdobędziesz umiejętności i wiedzę, które pozwolą Ci gotować w nowy, kreatywny sposób, z łatwością i pewnością siebie!

Dzięki warsztatom prowadzonym przez doświadczonego dietetyka i kucharza, sama staniesz się ekspertem kulinarnym i aktywnie zadbasz o swoje zdrowie, wygląd i dobre samopoczucie!

Poznaj sekrety tworzenia wspaniałych dań śródziemnomorskich, które zachwycą Ciebie, Twoją rodzinę i znajomych!

Przygotuj Romantyczną Kolację - Andaluzyjskie Tapas cz.2

TAPAS to małe przekąski, znane w całej Hiszpanii, ale ich historia ma swoje korzenie w Andaluzji, skąd wyruszyły na podbój całego kraju. Na początku były to tylko mini porcje szynki lub sera, którymi przykrywano szklankę z napojem, aby nie dostały się do nich kurz czy muchy. Dzisiaj hiszpańskie przekąski to kulinarny hit, a najbardziej popularne tapas znajdują się właśnie w Andaluzji, gdzie serwowane są w każdym barze.

PIECZONY CAMEMBERT

z rozmarynem i czosnkiem

PIECZONY CAMEMBERT z rozmarynem i czosnkiem to idealne danie na każdą okazję! Gotowe w 20 minut i bardzo proste w przygotowaniu a kremowy roztopiony ser to jedna z największych przyjemności dla podniebienia. Pieczywo do maczania i uczta gotowa.

Jego rozgrzewająca, gęsta konsystencja i pyszny, niepowtarzalny smak sprawiają, że jest to idealna propozycja na Romantyczną Kolację. Na warsztatach poznasz kilka szczegółów, dzięki którym danie to, wyjdzie Ci idealnie.

CHUTNEY

z czerwonej cebuli

CHUTNEY z czerwonej cebuli to gęsty sos z duszonej w occie balsamicznym i winnym z dodatkiem cukru cebuli, aż stanie się skarmelizowana i słodka. Klasyczne chutney wywodzi się z kuchni indyjskiej a to, co wyróżnia te z czerwonej cebuli od innych dodatków, to jego wyjątkowa słodycz przełamana delikatną ostrością. Najważniejsze dla smaku jest długie i powolne duszenie. Naucz się przygotowywać niecodzienny w smaku chutney z czerwonej cebuli.

Można go serwować na wiele sposobów – do potraw z grilla, bardzo dobrze sprawdzi się także jako dodatek do tostów czy opiekanych kanapek. Wspaniale podkreśla smak grillowanego czy pieczonego sera sera ale sprawdzi się również jako dodatek do mięsa.

PIECZYWO CZOSNKOWE

z serem

PIECZYWO CZOSNKOWE z serami to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!

PIPIRANA

andaluzyjska surówka

PIPIRANA andaluzyjska surówka to bardzo znane andaluzyjskie danie, który jest szybkie i łatwe w przygotowaniu a smakuje każdemu. Krewetki serwowane z pieczonymi ziemniaczkami polanymi czosnkowym sosem aioli. Możesz użyć świeżych lub mrożonych krewetek i przygotować je na hiszpański sposób z czosnkiem i papryczką chili – Gambas con pimento. Danie to można podawać w małych porcjach jako przystawkę – tapa lub w większej porcji jako danie główne na lunch lub obiad.

MUHAMMARA

dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich

MUHAMMARA dip z pieczonej papryki i orzechów to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!

Jak się łączymy?

KROK 1 Wpisz imię i adres e-mail do formularza poniżej;

KROK 2 Przygotuj produkty spożywcze z LISTY, którą otrzymasz na podany adres e-mail.

KROK 3 Możesz napisać do mnie na MESSENGER „Chcę dołączyć do czatu WARSZTATY JNPiZ”, tam odpowiadam na wszystkie dodatkowe pytania.

Na 5 min. przed spotkaniem otrzymasz e-mail z LINKIEM przez który połączysz się na warsztaty.

Warsztaty potrwają około 60-90 min.

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

09 Luty 2025r.

Niedziela godz. 14:00

Wzmocnimy Odporność

czosnek w każdym daniu;

Odżywimy Ciało

naturalne odżywcze produkty w zbilansowanym posiłku;

Zadbamy o Psychikę i Emocje

dostarczając sobie przyjemności podczas gotowania i degustowania andaluzyjskich pyszności.

Napisz komentarz