9
lut.

JNPiZ Jem Naturalnie Pysznie i Zdrowo

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

PRZEPISY NA RANDKĘ

Poznaj romantyczne dania, którymi możesz podzielić się z kimś wyjątkowym. Od lejącego camembert po orientalną muhammarę, przygotuj idealną romantyczną kolację na najbliższe Walentynki.

Zaoszczędź czas, który będziesz mogła przeznaczyć dla siebie i najbliższych, i naucz się przygotowywać proste, pyszne i zdrowe dania kuchni śródziemnomorskiej.

Weź udział w bezpłatnych warsztatach, na których przygotujemy:

Przygotuj Romantyczną Kolację – Andaluzyjskie Tapas cz.2

w roli głównej:

Pieczony camembert * Chutney z czerwonej cebuli * Pieczywo czosnkowe * Andaluzyjska surówka * Muhammara – dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

09 Luty 2025r.

Niedziela godz. 14:00

Odkryj coś więcej niż tylko przepisy! Uczestnicząc w warsztatach gotowania on-line, nie tylko nauczysz się przygotowywać pyszne dania, ale także zdobędziesz fachową wiedzę na temat zasad gotowania i odżywiania w praktyce. Zamiast po prostu trzymać się kolejnego przepisu, zdobędziesz umiejętności i wiedzę, które pozwolą Ci gotować w nowy, kreatywny sposób, z łatwością i pewnością siebie!

Dzięki warsztatom prowadzonym przez doświadczonego dietetyka i kucharza, sama staniesz się ekspertem kulinarnym i aktywnie zadbasz o swoje zdrowie, wygląd i dobre samopoczucie!

Poznaj sekrety tworzenia wspaniałych dań śródziemnomorskich, które zachwycą Ciebie, Twoją rodzinę i znajomych!

Przygotuj Romantyczną Kolację - Andaluzyjskie Tapas cz.2

TAPAS to małe przekąski, znane w całej Hiszpanii, ale ich historia ma swoje korzenie w Andaluzji, skąd wyruszyły na podbój całego kraju. Na początku były to tylko mini porcje szynki lub sera, którymi przykrywano szklankę z napojem, aby nie dostały się do nich kurz czy muchy. Dzisiaj hiszpańskie przekąski to kulinarny hit, a najbardziej popularne tapas znajdują się właśnie w Andaluzji, gdzie serwowane są w każdym barze.

PIECZONY CAMEMBERT

z rozmarynem i czosnkiem

PIECZONY CAMEMBERT z rozmarynem i czosnkiem to idealne danie na każdą okazję! Gotowe w 20 minut i bardzo proste w przygotowaniu a kremowy roztopiony ser to jedna z największych przyjemności dla podniebienia. Pieczywo do maczania i uczta gotowa.

Jego rozgrzewająca, gęsta konsystencja i pyszny, niepowtarzalny smak sprawiają, że jest to idealna propozycja na Romantyczną Kolację. Na warsztatach poznasz kilka szczegółów, dzięki którym danie to, wyjdzie Ci idealnie.

CHUTNEY

z czerwonej cebuli

CHUTNEY z czerwonej cebuli to gęsty sos z cebuli duszonej w occie balsamicznym i winnym z dodatkiem cukru, aż stanie się skarmelizowana i słodka. Można go serwować na wiele sposobów – do potraw z grilla, bardzo dobrze sprawdzi się także jako dodatek do tostów czy opiekanych kanapek. Wspaniale podkreśla smak grillowanego czy pieczonego sera czy mięsa.

Klasyczne chutney wywodzi się z kuchni indyjskiej a to, co wyróżnia te z czerwonej cebuli od innych dodatków, to jego wyjątkowa słodycz przełamana delikatną ostrością. Najważniejsze dla smaku jest długie i powolne duszenie. Dołącz do warsztatów i naucz się przygotowywać niecodzienny w smaku chutney z czerwonej cebuli.

PIECZYWO CZOSNKOWE

z serem

PIECZYWO CZOSNKOWE to najlepszy domowy sposób na przygotowanie pieczywa. Jeśli uwielbiasz czosnek, ten przepis jest dla Ciebie! Połączenie świeżych ziół, mnóstwo aromatycznego czosnku i chrupiący, idealnie zapieczony chleb. Ten łatwy przepis na pieczywo czosnkowe to niezbędny dodatek do maczania do pieczonego camemberta i innych dań takich jak dipy czy sosy, a posmakuje każdemu.

Wybierz się na warsztaty i wypróbuj przepyszne pieczywo czosnkowe w dwóch wariantach: klasycznym i z serem. Dowiesz się jak przygotować idealnie chrupiące pieczywo z prostych składników, które zawsze masz a kuchni.

PIPIRANA

andaluzyjska surówka

PIPIRANA  to typowa hiszpańska sałatka pochodząca z Andaluzji. ​​Ma wiele odmian, ponieważ każdy region ma inną metodę jej przygotowywania. Najbardziej tradycyjnych wersji jest robiona z pomidorów, ogórków, zielonej papryki i cebuli, często z dodatkiem oliwek.

Orzeźwiająca letnia surówka jest zwykle doprawiona oliwą z oliwek i octem z czerwonego wina. Serwowana z pieczywem które często używane jest jako dodatek do maczania. Częstymi dodatkami do pipirrany są jajka i tuńczyk, które podnoszą smak i zamieniają tę surówkę w zbilansowany posiłek.

MUHAMMARA

dip z pieczonej papryki i orzechów włoskich

MUHAMMARA to bliskowschodni dip z pieczonej papryki, orzechów włoskich i melasy z granata, którą można zastąpić miodem. Główne składniki nadają mu wyrazistego i zachwycającego smaku. Mięsista czerwona papryka, gwarantuje słodki smak i jedwabistą konsystencję po upieczeniu, mielone orzechy włoskie nadające orzechowego smaku i chrupiącą konsystencję a kumin, czosnek i sok z cytryny wzmacniają całość, nadając dipowi niepowtarzalny orientalny smak. Coś pysznego!

Muhammarę można serwować ze świeżymi warzywami lub pieczywem jako np. pastę do tostów lub jako sos do grillowanych warzyw, mięsa czy ryb.

Jak się łączymy?

KROK 1 Wpisz imię i adres e-mail do formularza poniżej;

KROK 2 Przygotuj produkty spożywcze z LISTY, którą otrzymasz na podany adres e-mail.

KROK 3 Możesz napisać do mnie na MESSENGER „Chcę dołączyć do czatu WARSZTATY JNPiZ”, tam odpowiadam na wszystkie dodatkowe pytania.

Na 5 min. przed spotkaniem otrzymasz e-mail z LINKIEM przez który połączysz się na warsztaty.

Warsztaty potrwają około 60-90 min.

LIVE WARSZTATY ON-LINE

Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie

09 Luty 2025r.

Niedziela godz. 14:00

Stworzymy Nastrój

pyszne, romantyczne i oryginalne dania;

Wzmocnimy Odporność

czosnek w każdym daniu;

Odżywimy Ciało

naturalne odżywcze produkty w zbilansowanym posiłku;

Zadbamy o Psychikę i Emocje

dostarczając sobie przyjemności podczas gotowania i degustowania andaluzyjskich pyszności.

Napisz komentarz