JEM NATURALNIE, PYSZNIE I ZDROWO!
Poznaj sekrety tworzenia wspaniałych dań kuchni śródziemnomorskiej, które zachwycą Ciebie, Twoją rodzinę i znajomych!
Przygotuj Andaluzyjskie Tapas na Hiszpański Karnawałowy Obiad
w roli głównej:
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem * Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym i krewetkami * Czosnkowe pieczarki z brokułami * Krewetki po hiszpańsku.
HISZPAŃSKIE SMAKI: ANDALUZYJSKIE TAPAS
TAPAS
to małe przekąski, znane w całej Hiszpanii, ale ich historia ma swoje korzenie w Andaluzji, skąd wyruszyły na podbój całego kraju. Na początku były to tylko mini porcje szynki lub sera, którymi przykrywano szklankę z napojem, aby nie dostały się do nich kurz czy muchy. Dzisiaj hiszpańskie przekąski to kulinarny hit, a najbardziej popularne tapas znajdują się właśnie w Andaluzji, gdzie serwowane są w każdym barze.
LIVE WARSZTATY ON-LINE
Mniej gotowania! Więcej zadbania!… o siebie
Zaoszczędź czas, który będziesz mogła przeznaczyć dla siebie i najbliższych, i naucz się przygotowywać proste, pyszne i zdrowe dania kuchni śródziemnomorskiej.
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem
GULASZ Z CIECIERZYCY ZE SZPINAKIEM
Potaje de Espinacas con Garbanzos – to wegetariańskie danie jest szczególnie popularne w prowincji Sewilla. Ciecierzyca i szpinak doprawione są oliwą z oliwek, czosnkiem, kminem, papryką i gotowane z pomidorami. Serwowane na ciepło, odżywcze i rozgrzewające zimowe danie prosto z Andaluzji. Możesz je przygotować na obiad, ale sprawdzi się również na kolację, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
Pieczone ziemniaczki zkrewetkami
PIECZONE ZIEMNIACZKI Z SOSEM CZOSNKOWYM AIOLI I KREWETKAMI
Patatas Arrieras – to bardzo znane andaluzyjskie danie, który jest szybkie i łatwe w przygotowaniu a smakuje każdemu. Krewetki serwowane z pieczonymi ziemniaczkami polanymi czosnkowym sosem aioli. Możesz użyć świeżych lub mrożonych krewetek i przygotować je na hiszpański sposób z czosnkiem i papryczką chili – Gambas con pimento. Danie to można podawać w małych porcjach jako przystawkę – tapa lub w większej porcji jako danie główne na lunch lub obiad.
Krewetki po hiszpańsku
KREWETKI PO HISZPAŃSKU
Gambas con Pimiento – to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!
* * *
Chcesz nauczyć się jak szybko przygotowywać pyszne i zbilansowane posiłki? Wprowadzić więcej naturalnych, sezonowych produktów do jadłospisu? Chcesz odżywiać się bardziej świadomie? Szukasz inspiracji kulinarnych? Motywacji?
Jem Naturalnie Pysznie i Zdrowo – Dieta Śródziemnomorska
– BEZPŁATNE WARSZTATY
Odkryj tajemnicę długowieczności i radości życia. Wprowadź śródziemnomorski styl życia, delektuj, celebruj i czerp przyjemność nie tylko z jedzenia ale również z gotowania.
Przekonaj się że przygotowanie posiłków może być tak samo przyjemne jak ich jedzenie. Dowiedz się jak z naturalnych produktów w prosty sposób przygotować pyszny posiłek, który nie tylko odżywi komórki Twojego ciała ale również zapewni ucztę dla podniebienia.
* * *
Chcesz dowiedzieć się jak skutecznie wprowadzać zdrowe nawyki żywieniowe, być bardziej aktywną i zacząć regularnie tracić zbędne kilogramy. Wysmuklij sylwetkę, popraw stan zdrowia – uzyskaj pomoc i wsparcie, aby trwale schudnąć i zacząć prowadzić zdrowy styl życia.