LIVE WARSZTATY ON-LINE
Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie
Zaoszczędź czas, który będziesz mogła przeznaczyć dla siebie i najbliższych, i naucz się przygotowywać proste, pyszne i zdrowe dania kuchni śródziemnomorskiej.
Weź udział w bezpłatnych warsztatach, na których przygotujemy:
Karnawałowy Obiad w Formie Andaluzyjskiego Tapas
w roli głównej:
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem * Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym i krewetkami * Czosnkowe pieczarki z brokułami * Krewetki po hiszpańsku.
LIVE WARSZTATY ON-LINE
Mniej gotowania! Więcej zadbania!... o siebie
26 Styczeń 2025r.
Niedziela godz. 14:00
Odkryj coś więcej niż tylko przepisy! Uczestnicząc w warsztatach gotowania on-line, nie tylko nauczysz się przygotowywać pyszne dania, ale także zdobędziesz fachową wiedzę na temat zasad gotowania i odżywiania w praktyce. Zamiast po prostu trzymać się kolejnego przepisu, zdobędziesz umiejętności i wiedzę, które pozwolą Ci gotować w nowy, kreatywny sposób, z łatwością i pewnością siebie!
Dzięki warsztatom prowadzonym przez doświadczonego dietetyka i kucharza, sama staniesz się ekspertem kulinarnym i aktywnie zadbasz o swoje zdrowie, wygląd i dobre samopoczucie!
Poznaj sekrety tworzenia wspaniałych dań śródziemnomorskich, które zachwycą Ciebie, Twoją rodzinę i znajomych!
Przygotuj Andaluzyjskie Tapas na Hiszpański Karnawałowy Obiad
TAPAS to małe przekąski, znane w całej Hiszpanii, ale ich historia ma swoje korzenie w Andaluzji, skąd wyruszyły na podbój całego kraju. Na początku były to tylko mini porcje szynki lub sera, którymi przykrywano szklankę z napojem, aby nie dostały się do nich kurz czy muchy. Dzisiaj hiszpańskie przekąski to kulinarny hit, a najbardziej popularne tapas znajdują się właśnie w Andaluzji, gdzie serwowane są w każdym barze.
POTAJE DE ESPINACAS CON GARBANZOS
Gulasz z ciecierzycy ze szpinakiem
POTAJE DE ESPINACAS CON GARBANZOS to gulasz z ciecierzycy i szpinaku. To wegetariańskie danie jest szczególnie popularne w prowincji Sewilla. Ciecierzyca i szpinak doprawione są oliwą z oliwek, czosnkiem, kminem, papryką i gotowane z pomidorami. Serwowane na ciepło, odżywcze i rozgrzewające zimowe danie prosto z Andaluzji. Możesz je przygotować na obiad, ale sprawdzi się również na kolację, szczególnie w okresie jesienno-zimowym.
PATATAS ARRIERAS
Pieczone ziemniaczki z sosem czosnkowym i krewetkami
PATATAS ARRIERAS to bardzo znane andaluzyjskie danie, który jest szybkie i łatwe w przygotowaniu a smakuje każdemu. Krewetki serwowane z pieczonymi ziemniaczkami polanymi czosnkowym sosem aioli. Możesz użyć świeżych lub mrożonych krewetek i przygotować je na hiszpański sposób z czosnkiem i papryczką chili – Gambas con pimento. Danie to można podawać w małych porcjach jako przystawkę – tapa lub w większej porcji jako danie główne na lunch lub obiad.
GAMBAS CON PIMIENTO
Krewetki po hiszpańsku z ostrą papryczką i czosnkiem
GAMBAS CON PIMIENTO to krewetki w najznakomitszym andaluzyjskim wydaniu. Jedno z najpopularniejszych tapa w całej Hiszpanii. Przygotujesz je bardzo szybko – krótko podsmażane krewetki w sosie z oliwy z oliwek, czosnku i maleńkich ostrych czerwonych papryczek. Gotowe danie serwujesz na gorąco, prosto z patelni, z pieczywem, które najlepiej smakuje maczane w gorącym sosie. Coś pysznego!
CHAMPINONES AL AJILLO CON BROCOLI
Czosnkowe pieczarki z brokułami
CHAMPINONES AL AJILLO to prosta i szybka w przygotowaniu przekąska – tapa – z pieczarek, czosnku i oliwy z oliwek. Możesz dodać do niej również różyczki ugotowanych na parze brokuł lub podgotowanego kalafiora. Pyszny, zimowy wariant sałatki na ciepło.
Jak się łączymy?
KROK 1 Wpisz imię i adres e-mail do formularza poniżej;
KROK 2 Przygotuj produkty spożywcze z LISTY, którą otrzymasz na podany adres e-mail.
KROK 3 Możesz napisać do mnie na MESSENGER „Chcę dołączyć do czatu WARSZTATY JNPiZ”, tam odpowiadam na wszystkie dodatkowe pytania.
Na 5 min. przed spotkaniem otrzymasz e-mail z LINKIEM przez który połączysz się na warsztaty.
Warsztaty potrwają około 60-90 min.