LIVE COOKING 8: Caponata

CAPONATA  &  ARROZ DE ALHO E SALSA

Te sobotnie kolacje to już nasz rytuał. Jest pięknie, smacznie i w cudownym towarzystwie. Dziś aromatyczny ryż po portugalsku z czosnkiem, cebulką i pietruszką. No i petarda smaku Caponata – bigos vel gulasz z bakłażana! Skład: wow czego my tam nie dodaliśmy… było przesmacznie!

CAPONATA gulasz z bakłażana i selera naciowego

Caponata, czyli bigos z bakłażana. Polska nazwa powstała na warsztatach. W wersji podstawowej caponatę przygotowuje się z selerem naciowym, ale istnieje wiele wariantów jak na przykład z papryką. Można również dodać marchewkę lub cukinię. Na ciepło danie to świetnie komponuje się z ryżem. My przygotowaliśmy ryż w stylu portugalskim.

ARROZ DE ALHO E SALSA ryż w stylu portugalskim z czosnkiem i natką

My dodaliśmy również trochę cebuli. Ryż jest pyszny i można go łączyć również  z innymi daniami. Polecam!

Dania przygotowane na warsztatach:

Dziewczyny te warsztaty to było istne szaleństwo!!! gotowałyście jak profesjonalni kucharze, ja ledwo za wami nadążałam. A taki oto efekt końcowy… wszystko wygląda mega smacznie i mega przepięknie dziękuję za mega dawkę pozytywnych emocji! Do zobaczenia za tydzień!

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.