LIVE COOKING 6: Acorda & Migas

ACORDA  &  MIGAS

Na ostatnich warsztatach gorąca atmosfera w kuchni! W menu królował nietypowy składnik na obiad, czyli chleb. Açorda i Migas czyli kilkudniowy chleb w roli głównej, a do tego salada mista tym razem z pomarańczą i czarnymi oliwkami.

ACORDA portugalskie danie w formie zupy z dodatkiem chleba

Acorda to zupa z oliwy z oliwek, kolendry i czosnku oczywiście z chlebem i w towarzystwie jajka w koszulce. Szybko, smacznie i zdrowo.

MIGAS puree z chleba z czosnkiem, boczkiem lub kiełbasą i cebulą

Danie serwuje się uformowane w charakterystyczny wałek przypominający nasz pasztet. Na warsztatach Migas otrzymało polską nazwę Pasztet z chleba.

Dania przygotowane na warsztatach:

Kolejne gotowanie razem za nami. Dziewczyny wyczarowałyście bajkowe dania z.. chleba. Pięknie, śródziemnomorsko i pysznie. Miłe popołudnie w gronie przyjaciół dziękuje wam bardzo i do zobaczenia za tydzień!

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.