LIVE COOKING 5: Muhammara

MUHAMMARA  &  SALADA DE PIMENTA ASSADA

Kolorowe stoły pełne śródziemnomorskich przekąsek to nasze ostatnie warsztaty. W roli głównej papryka pieczona z której przygotowaliśmy syryjską pastę Muhammara i portugalską sałatkę Salada de pimenta assada. Proponuję wprowadzić zwyczaj serwowania ich przed obiadem w stylu śródziemnomorskim!

MUHAMMARA pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich

Muhammara to syryjska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich. Podajemy ją z pieczywem lub warzywnymi paluszkami. Po paprykę powinniśmy sięgać jak najczęściej, ponieważ zawiera wszystkie witaminy antyoksydacyjne a forma pasty to świetna propozycji jej pysznego przyrządzenia.

SALADA DE PIMENTA ASSADA sałatka z pieczonej papryki

Możemy użyć papryk we wszystkich kolorach, po upieczeniu i wystudzeniu zdejmujemy skórkę i kroimy. Dodajemy oliwę z oliwek, czosnek, kumin i pyszna salada de pimenta assada gotowa. Świetnie smakuje z sardynkami, spróbujcie!

Dania przygotowane na warsztatach:

Dziewczyny oczu nie mogę oderwać od waszych zdjęć! Przepiękne kolorowe stoły z naszymi przekąskami. Pokazałyście super pomysły jak zaserwować warzywa do naszej pasty ale również sardynki ślicznie podałyście. Dziękuję za tą wspólną śródziemnomorską ucztę!!! Za tydzień kierujemy się na południe Portugalii do Alentejo, do zobaczenia.

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.