LIVE COOKING 2: Caldo Verde

CALDO VERDE  &  FETTUNTA  &  BRUSCHETTA

Drugie warsztaty za nami, był Meksyk… i Portugalia, wczoraj ta północna z tradycyjna zupą tego regionu Caldo Verde i nie tylko. Dwie zupy to było wyzwanie!! Do zup przygotowaliśmy włoską fettuntę i bruchettę. To portugalsko włoskie połączenie smaków sprawdziło się wyśmienicie.  

CALDO VERDE zielony rosół, tradycyjna portugalska zupa

Caldo Verde prosta i pyszna zupa ze specjalnej kapusty portugalskiej, którą możemy zastąpić jarmużem, szpinakiem, szczawiem czy nawet kapustą włoską. Serwujemy ją z kiełbaską, najlepiej chorizo lub z jajkiem na twardo dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Prosta i szybka w przygotowaniu, przepyszna.

FETTUNTA grzanka z czosnkiem, oliwą z oliwek i odrobiną soli

Fettunta, czyli najprostsza grzanka z Toskanii. Upieczone pieczywo nacieramy czosnkiem, odrobinę solimy i polewamy oliwą z oliwek. Szybko, pysznie i zdrowo!

BRUSCHETTA klasyczna grzanka z czosnkiem, oliwą z oliwek, świeżymi pomidorami i bazylią

Bruschetta to klasyczna i najbardziej znana włoska grzanka. Można ją przyrządzać w różnych wariantach ale najbardziej popularna jest klasyczna z czosnkiem, oliwą, świeżymi pomidorami i bazylią. Szybko, pysznie i zdrowo!

Dania przygotowane na warsztatach:

To były pracowite warsztaty dziewczyny dwie zupy i jeszcze fwttunta i bruschetty. Wszystkie spisałyście się na medal! Przygotowałyście piękne dania i ślicznie je zaserwowałyście. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za ten kolejny wspólny wieczór w kuchni i przy stole.

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.