LIVE COOKING 14: Włoskie makarony

PUTANESKA  &  ARRABIATA  &  MARETA 

Sobotnie warsztaty przeniosły nas do Włoch, trzy przepyszne makarony zagościły na naszych stołach. Oj było pysznie! Nasze włoskie sosy pomidorowe w trzech odsłonach to: na ostro Arrabiata, delikatnie Mareta i tapenadowo Puttanesca. Szybkie, pyszne i zdrowe propozycje na lekki, letni śródziemnomorski obiad.

PUTTANESCA sos pomidorowy z oliwkami i kaparami

Sos pomidorowy z oliwkami, kaparami, anchois, czosnkiem, oliwą z oliwek i natką pietruszki. Po wymieszaniu z makaronem spaghetti pyszne i zdrowe danie obiadowe, szczególnie w czasie wakacji.

ARRABIATA to ostry „zły” sos z chili

Ostry, czyli „zły” to sos z chili, czosnkiem, oliwą i pomidorami. Nazwa odnosi się do ostrości sosu. Zazwyczaj serwuje się go z makaronem penne, natką pietruszki i parmezanem.

MARETA delikatny sos pomidorowy na bazie masła i czosnku

To nasz najdelikatniejszy sos pomidorowy na bazie masła i czosnku ze świeżą bazylią. Idealny dla dzieci i osób wolących delikatniejszy smaki.

Dania przygotowane na warsztatach:

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.