LIVE COOKING 12: Kushari

KUSHARI

To chyba najbardziej oryginalne danie jakie do tej pory przygotowaliśmy na warsztatach. Kushari czyli narodowa potrawa Egiptu, połączenie ryżu, soczewicy, makaronu i ciecierzycy z orientalnym sosem pomidorowym i smażoną cebulką. Pychotka!

KUSHARI tradycyjne danie egipskie

Kushari to połączenie ryżu, soczewicy, makaronu i ciecierzyc z aromatycznym sosem pomidorowym. Kumin, kolendra, cynamon, gałka muszkatołowa, papryka, nadają temu daniu niepowtarzalny orientalny charakter. Odrobina podsmażonej cebulki uzupełnia smakowo danie, które można zaserwować zarówno na obiad, jak i śniadanie czy kolację.

Dania przygotowane na warsztatach:

A tak prezentowały się wasze orientalne dania przygotowane na warsztatach. Pięknie, smacznie, zdrowo, kolorowo!

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.