ARROZ DE TABMORIL & AZEITONAS & CENOURA A ALGARVIA
To nasze ostatnie warsztaty przed przerwą wakacyjną. Wracamy do Portugalii i przygotujemy Arroz de tamboril, tradycyjne danie na bazie ryżu z rybą i owocami morza. A na przystawkę Azeitonas, czyli oliwki z oliwą, czosnkiem i ziołami oraz Cenoura a Algervia marynowana marchewka w stylu portugalskim.
ARROZ DE TAMBORIL ryż z rybą i owocami morza
Pyszne i popularne w rejonie Algarve danie obiadowe. Przygotowywane zazwyczaj w glinianym garnku w którym serwowane jest na stół jeszcze lekko się gotując.

AZEITONAS marynowane oliwki na sposób śródziemnomorski
Marynowane z oliwą, czosnkiem i ziołami oliwki to bardzo popularna przystawka nie tylko w Portugalii, ale również w pozostałych krajach śródziemnomorskich. Smakuje wyśmienicie z kawałkiem ulubionego pieczywa jako starter przed głównym daniem, ale można je podać również jako dodatek do dania głównego.

CENOURA A ALGERVIA marynowane marchewki
Ugotowana al dente marchewka z oliwą, czosnkiem, kuminem i octem winnym to szybka, zdrowa i pyszna przystawka przed daniem głównym ale nie tylko, świetnie sprawdza się również jako sałatka do dania głównego.

Dania przygotowane na warsztatach:
Kolorowe śródziemnomorskie dania na waszych stołach. Aż ślinka cieknie od samego patrzenia 🙂 wszystko pięknie przygotowane i podane!
Dziękuję za 3 miesięczną przygodę kulinarną, wspólne poznawanie śródziemnomorskich smakołyków i sobotnie obiady w cudownym towarzystwie Gotujcie zdrowo i do zobaczenia po wakacjach
