PUTANESKA & ARRABIATA & MARETA
Sobotnie warsztaty przeniosły nas do Włoch, trzy przepyszne makarony zagościły na naszych stołach. Oj było pysznie! Nasze włoskie sosy pomidorowe w trzech odsłonach to: na ostro Arrabiata, delikatnie Mareta i tapenadowo Puttanesca. Szybkie, pyszne i zdrowe propozycje na lekki, letni śródziemnomorski obiad.
PUTTANESCA sos pomidorowy z oliwkami i kaparami
Sos pomidorowy z oliwkami, kaparami, anchois, czosnkiem, oliwą z oliwek i natką pietruszki. Po wymieszaniu z makaronem spaghetti pyszne i zdrowe danie obiadowe, szczególnie w czasie wakacji.

ARRABIATA to ostry „zły” sos z chili
Ostry, czyli „zły” to sos z chili, czosnkiem, oliwą i pomidorami. Nazwa odnosi się do ostrości sosu. Zazwyczaj serwuje się go z makaronem penne, natką pietruszki i parmezanem.

MARETA delikatny sos pomidorowy na bazie masła i czosnku
To nasz najdelikatniejszy sos pomidorowy na bazie masła i czosnku ze świeżą bazylią. Idealny dla dzieci i osób wolących delikatniejszy smaki.

Dania przygotowane na warsztatach:
