HUMMUS
Sobota, kolejne warsztaty, dziś klasyk diety śródziemnomorskiej – pyszny hummus, w towarzystwie warzyw wszelkiego rodzaju i formy. Było jak zawsze pysznie, kolorowo i zdrowo!
HUMMUS pasta z ciecierzycy
Hummus to niekwestionowany król śródziemnomorskich past. Prosty, pyszny i szybki sposób na przygotowania pasta z ciecierzycy, która nie może nie wyjść. Warto dodać kumin, który pomaga w trawieniu strączkowych i zaparzyć herbatę miętowa serwując pastę z cieciorki.
Humus świetnie smakuje z większością warzyw. Możemy je pokroić w dowolne kształty: paseczki, plasterki, kostkę czy tylko przekroić na pół tak jak oliwki czy pomidorki koktajlowe. Serwując pastę z ciecierzycy można udekorować ją posypując papryką lub pieprzem, ewentualnie posiekaną natką pietruszki czy kolendrą, również same nasiona ciecierzycy czy granatu świetnie się do tego nadają.

Dania przygotowane na warsztatach: