CAPONATA & ARROZ DE ALHO E SALSA
Te sobotnie kolacje to już nasz rytuał. Jest pięknie, smacznie i w cudownym towarzystwie. Dziś aromatyczny ryż po portugalsku z czosnkiem, cebulką i pietruszką. No i petarda smaku Caponata – bigos vel gulasz z bakłażana! Skład: wow czego my tam nie dodaliśmy… było przesmacznie!
CAPONATA gulasz z bakłażana i selera naciowego
Caponata, czyli bigos z bakłażana. Polska nazwa powstała na warsztatach. W wersji podstawowej caponatę przygotowuje się z selerem naciowym, ale istnieje wiele wariantów jak na przykład z papryką. Można również dodać marchewkę lub cukinię. Na ciepło danie to świetnie komponuje się z ryżem. My przygotowaliśmy ryż w stylu portugalskim.

ARROZ DE ALHO E SALSA ryż w stylu portugalskim z czosnkiem i natką
My dodaliśmy również trochę cebuli. Ryż jest pyszny i można go łączyć również z innymi daniami. Polecam!

Dania przygotowane na warsztatach:
Dziewczyny te warsztaty to było istne szaleństwo!!! gotowałyście jak profesjonalni kucharze, ja ledwo za wami nadążałam. A taki oto efekt końcowy… wszystko wygląda mega smacznie i mega przepięknie dziękuję za mega dawkę pozytywnych emocji! Do zobaczenia za tydzień!