FAKES & FETA & FETUNTA
Na ostatnich sobotnich warsztatach wybraliśmy się do Grecji i przygotowaliśmy pyszną zupę z soczewicy – Fakes.
FAKES grecka zupa z soczewicy
Fakes to gęsta zupa lub potrawka z brązowej lub zielonej soczewicy z dodatkiem octu winnego, który nadaje jej charakterystycznego i oryginalnego smaku. Świetna zarówno na ciepło jak i na zimno.
Fakes serwujemy z serem feta i czarnymi oliwkami.

FETTUNTA grzanka z czosnkiem, oliwą z oliwek i odrobiną soli
Do naszej zupy przygotowaliśmy toskańską grzankę fettuntę, czarne oliwki z oliwą i czosnkiem oraz oczywiście ser feta. Wszystko znakomicie komponuje się z zupą z soczewicy.

Dania przygotowane na warsztatach:
A tak prezentował się grecki obiad na polskich stołach dziewczyny ja oczu oderwać nie mogę. Zaserwowałyście naszą zupę przepięknie!!! Dziękuję za wspólne greckie gotowanie i wspólny posiłek, czekam na was za tydzień!