POLPETTE DI FAGIOLI & SALSA MARINARA
Kolejne warsztaty za nami. Tym razem włoska uczta: makaron z pysznym sosem pomidorowym i pulpeciki z fasoli. Było jak co tydzień wesoło i smacznie.
POLPETTE DI FAGIOLI włoskie pulpety z fasoli
Polpette di fagioli, czyli pulpety z fasoli, możemy przygotować zarówno z białej jak i z czerwonej fasoli. Klasycznie smaży się je na patelni ale można również je upiec w piekarniku. Gotowe zalewamy sosem pomidorowym.

SALSA MARINARA włoski sos pomidorowy
Marinara to prosty i pyszny włoski sos pomidorowy, który świetnie komponuje się z pulpetami i makaronem. Możecie go również użyć do innych dań, polecam.

Dania przygotowane na warsztatach:
Dziewczyny jestem z was dumna wszystkie zrobiłyście dwa rodzaje pulpetów SUPER!!! A tak prezentował się włoski obiad na polskich stołach. Pyszne dwukolorowe pulpety w towarzystwie pomidorowego sosu i makaronu, pięknie udekorowane świeżą bazylią i pomidorkami. Cudowne popołudnie mama mia dziękuje za wspólne gotowanie i ucztowanie do zobaczenia za tydzień!
