MUHAMMARA & SALADA DE PIMENTA ASSADA
Kolorowe stoły pełne śródziemnomorskich przekąsek to nasze ostatnie warsztaty. W roli głównej papryka pieczona z której przygotowaliśmy syryjską pastę Muhammara i portugalską sałatkę Salada de pimenta assada. Proponuję wprowadzić zwyczaj serwowania ich przed obiadem w stylu śródziemnomorskim!
MUHAMMARA pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich
Muhammara to syryjska pasta z pieczonej papryki i orzechów włoskich. Podajemy ją z pieczywem lub warzywnymi paluszkami. Po paprykę powinniśmy sięgać jak najczęściej, ponieważ zawiera wszystkie witaminy antyoksydacyjne a forma pasty to świetna propozycji jej pysznego przyrządzenia.

SALADA DE PIMENTA ASSADA sałatka z pieczonej papryki
Możemy użyć papryk we wszystkich kolorach, po upieczeniu i wystudzeniu zdejmujemy skórkę i kroimy. Dodajemy oliwę z oliwek, czosnek, kumin i pyszna salada de pimenta assada gotowa. Świetnie smakuje z sardynkami, spróbujcie!

Dania przygotowane na warsztatach:
Dziewczyny oczu nie mogę oderwać od waszych zdjęć! Przepiękne kolorowe stoły z naszymi przekąskami. Pokazałyście super pomysły jak zaserwować warzywa do naszej pasty ale również sardynki ślicznie podałyście. Dziękuję za tą wspólną śródziemnomorską ucztę!!! Za tydzień kierujemy się na południe Portugalii do Alentejo, do zobaczenia.
