CALDO VERDE & FETTUNTA & BRUSCHETTA
Drugie warsztaty za nami, był Meksyk… i Portugalia, wczoraj ta północna z tradycyjna zupą tego regionu Caldo Verde i nie tylko. Dwie zupy to było wyzwanie!! Do zup przygotowaliśmy włoską fettuntę i bruchettę. To portugalsko włoskie połączenie smaków sprawdziło się wyśmienicie.
CALDO VERDE zielony rosół, tradycyjna portugalska zupa
Caldo Verde prosta i pyszna zupa ze specjalnej kapusty portugalskiej, którą możemy zastąpić jarmużem, szpinakiem, szczawiem czy nawet kapustą włoską. Serwujemy ją z kiełbaską, najlepiej chorizo lub z jajkiem na twardo dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Prosta i szybka w przygotowaniu, przepyszna.

FETTUNTA grzanka z czosnkiem, oliwą z oliwek i odrobiną soli
Fettunta, czyli najprostsza grzanka z Toskanii. Upieczone pieczywo nacieramy czosnkiem, odrobinę solimy i polewamy oliwą z oliwek. Szybko, pysznie i zdrowo!

BRUSCHETTA klasyczna grzanka z czosnkiem, oliwą z oliwek, świeżymi pomidorami i bazylią
Bruschetta to klasyczna i najbardziej znana włoska grzanka. Można ją przyrządzać w różnych wariantach ale najbardziej popularna jest klasyczna z czosnkiem, oliwą, świeżymi pomidorami i bazylią. Szybko, pysznie i zdrowo!

Dania przygotowane na warsztatach:
To były pracowite warsztaty dziewczyny dwie zupy i jeszcze fwttunta i bruschetty. Wszystkie spisałyście się na medal! Przygotowałyście piękne dania i ślicznie je zaserwowałyście. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za ten kolejny wspólny wieczór w kuchni i przy stole.

