15 LIVE COOKING: Arroz de Tamboril

ARROZ DE TABMORIL  &  AZEITONAS  &  CENOURA A ALGARVIA

To nasze ostatnie warsztaty przed przerwą wakacyjną. Wracamy do Portugalii i przygotujemy Arroz de tamboril, tradycyjne danie na bazie ryżu z rybą i owocami morza. A na przystawkę Azeitonas, czyli oliwki z oliwą, czosnkiem i ziołami oraz Cenoura a Algervia marynowana marchewka w stylu portugalskim.

ARROZ DE TAMBORIL ryż z rybą i owocami morza

Pyszne i popularne w rejonie Algarve danie obiadowe. Przygotowywane zazwyczaj w glinianym garnku w którym serwowane jest na stół jeszcze lekko się gotując.

AZEITONAS marynowane oliwki na sposób śródziemnomorski

Marynowane z oliwą, czosnkiem i ziołami oliwki to bardzo popularna przystawka nie tylko w Portugalii, ale również w pozostałych krajach śródziemnomorskich. Smakuje wyśmienicie z kawałkiem ulubionego pieczywa jako starter przed głównym daniem, ale można je podać również jako dodatek do dania głównego.

CENOURA A ALGERVIA marynowane marchewki

Ugotowana al dente marchewka z oliwą, czosnkiem, kuminem i octem winnym to szybka, zdrowa i pyszna przystawka przed daniem głównym ale nie tylko, świetnie sprawdza się również jako sałatka do dania głównego.

Dania przygotowane na warsztatach:

Kolorowe śródziemnomorskie dania na waszych stołach. Aż ślinka cieknie od samego patrzenia 🙂 wszystko pięknie przygotowane i podane!

Dziękuję za 3 miesięczną przygodę kulinarną, wspólne poznawanie śródziemnomorskich smakołyków i sobotnie obiady w cudownym towarzystwie 😘  Gotujcie zdrowo i do zobaczenia po wakacjach 🍉🍆🥭🥑🍋🌶🍲🥗🥘 😘

Napisz komentarz

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie stosujemy pliki cookies, które będą zamieszczane w Państwa urządzeniu (komputerze, laptopie, smartfonie). W każdym momencie mogą Państwo dokonać zmiany ustawień Państwa przeglądarki internetowej i wyłączyć opcję zapisu plików cookies. Ze szczegółowymi informacjami dotyczącymi cookies na tej stronie można się zapoznać na stronie Polityki Prywatności.